Over mij

Mijn praktijk

Ontwikkelen en versterken van de levensenergie is nog steeds mijn belangrijkste drijfveer. In de tijd dat ik werkzaam was, en voor een deel nog ben, als secretaris haalde ik mijn energie uit het helpen  ontwikkelen van zowel teams als individuen, voornamelijk in de non-profit organisaties, door te luisteren, verbinden en structureren. De meeste energie haal ik nu uit mijn eigen praktijk aan huis: REMEDIES. De praktijk waar ik behandelingen geef voor jong en oud, sporters en niet sporters en waar de cliënt centraal staat.

Sportmasseur

Al geruime tijd werk ik ook als sportmasseur en behandelde een klacht als een schouderblessure aanvankelijk voornamelijk technisch zonder de persoon in zijn totaliteit (fysiek, mentaal, emotioneel en sociaal) er in te betrekken. Ik stuitte regelmatig op klachten met een dieperliggende (psychische) oorzaak als een verstoorde werkhouding, niet verwerkte emoties, verdriet. Door de massage en de aandacht voor de gevoelens, emoties en gedachten die bij massage kunnen loskomen kwam ik meer in contact met de mens in zijn totaliteit, en nog veel belangrijker, de mens ook met zichzelf. Vooral hierin raakte ik meer geïnteresseerd en zocht naar een andere, aanvullende benadering. Niet alleen de klacht behandelen maar meer de mens die een klacht heeft. Aandacht voor lichaam en geest als eenheid en het verbinden van verstand en gevoel om bewust de spanning en ontspanning in het lichaam te voelen.

Shiatsutherapeut

Zo kwam ik terecht bij de Shiatsu (Japanse fysiotherapie). Ik startte met de Shiatsu Ryoho, gevolgd door de modules Therapeutische vorming, de stoelshiatsu, voetreflexologie en ten slotte Shiatsu Zen style. Dit alles onderbouwd met de medische basisvakken anatomie, fysiologie en pathologie voltooide ik in mei 2013 bij de Dutch Body Work academie de opleiding Advanced SHIATSU Practioner.

Shiatsu is een effectieve remedie om de levensenergie in het lichaam weer gezond te maken en te houden. Shiatsu is voor mij steeds meer een levensstijl geworden gericht op gezondheid, welbevinden en mogelijkheden.

Coach

Energie haal ik ook uit het coachen. Blij word ik als ik merk dat mensen zichzelf gaan sturen en verantwoordelijkheid gaan nemen voor die zaken waarvoor ze geacht worden verantwoordelijkheid te nemen door structuur aan te brengen in hun gedachten en omgeving. Als gecertificeerd MatriXcoach (sinds juni 2013) zet ik graag de MatriXmethode in als gesprekstechniek bij het oplossen van blokkades, volle en drukke hoofden, leer-, emotionele en mentale problemen, vervelende herinneringen en nare toekomstbeelden.

Wees welkom in mijn praktijk

Ben je op zoek naar meer energie, rust en ruimte om bewust beter te bewegen? Wees welkom in mijn praktijk. Samen gaan we op zoek en stellen de hulpvraag vast. Kijkend naar de mogelijkheden zetten we iets in gang op een manier en met de remedie die het best bij jou past. Door goed te kijken en te luisteren sluit ik aan bij dat waar behoefte aan is om vrij, blij, vitaal en bewust te zijn. Vaak verbind ik de remedies met elkaar. Dit met als doel de mensen de deur uit te zien gaan met rust en ruimte in hun hoofd om na te kunnen denken over wat ze willen, bewust van hun mogelijkheden hoe weer gezond te bewegen en in balans goed verder te kunnen. Als verbinder help ik je op weg een eigen oplossing te bedenken om meer (zelf)vertrouwen of rust te krijgen en om je energie te laten stromen. Energie die je gaat inzetten om dat te doen wat bij je past en waar je goed in bent om je kwaliteiten en talenten verder te kunnen ontwikkelen. Je blijft ten slotte je hele leven leren! Zelf doe ik dat ook en ben voortdurend in beweging. Ik leer van mijn cliënten en volg regelmatig bij- en nascholingen of pak een nieuwe studie op.

Wees welkom in mijn praktijk,

Willie Bouwers