Ryoho

Shiatsu Ryoho

Oosterse inzichten van gezondheid en ziek zijn is de basis van de shiatsu therapie aangepast aan de moderne westerse medische inzichten en opvattingen. In de Oosterse geneeskunde worden ziekten en gezondheid altijd in de context van het geheel bekeken. Het lichaam is in de shiatsu een geheel van afzonderlijke, maar op elkaar afgestemde delen. Delen die samenwerken en elkaar aanvullen, versterken en afremmen. Shiatsu stelt de oorzaken in het (dis)functioneren van de mens als een eenheid centraal en zoekt naar storingen in de lichaamseigen processen.

Met de duimen, handpalmen en vingers wordt druk uitgeoefend op specifieke punten van het lichaam. De gever gebruikt het eigen lichaamsgewicht. Deze specifieke punten, de tsubo’s, worden gebruikt om de energiestroom te corrigeren om functiestoornissen en blokkades op te ruimen. Het behandelen van deze punten met druk of wrijven heeft een regulerende invloed op de met de betreffende tsubo verbonden organen en functies. Bij de shiatsu wordt ervan uitgegaan dat ieder punt dat behandeling nodig heeft een tsubo is met als doel de oorzaak weg te nemen in plaats van de symptomen te bestrijden.

Shiatsu kan worden ingezet bij zowel acute als chronische klachten en blijkt vooral effectief bij psychosomatische klachten. Andere voorbeelden van te behandelen klachten zijn: rug-, nek- en schouderklachten (RSI), gewrichtsklachten, reuma, vermoeidheid, burn-out, slapeloosheid, hoofdpijn en migraine, maag- en darmklachten, overgangsklachten.

Het effect van een behandeling is voor iedereen anders. Het zorgt ervoor dat je rustig wordt als je gespannen en gestrest bent. Je slaapt beter en het geeft emotionele steun. Je voelt je gezonder en vitaler. Wat veel wordt waargenomen is:

  • een zachtere en soepelere huid
  • minder spierspanning en stijve gewrichten
  • een betere bloed- en lymfecirculatie
  • een beter werkend spijsverteringskanaal
  • meer evenwicht in het lichamelijk gestel
  • een beter werkend zenuwstelsel en een
  • verbeterde werking van het endocriene stelsel (bloedsuikerspiegel, menstruatie)

Een behandeling vindt plaats op een verstelbare massagetafel. Tijdens de behandeling wordt niet gesproken, tenzij hier behoefte aan is.

Voor meer informatie over deze behandeling of het maken van een afspraak, kunt u vrijblijvend contact opnemen.