Voetreflexologie

Voetreflexologie is een behandeling van de voeten, waarbij door middel van de duimdruktechniek het lichaam harmoniseert. Het zelfherstellend vermogen wordt door de behandeling in werking gezet. Het heft blokkades op en zorgt voor ontspanning. Deze ervaringstherapie kan gezien worden als intensieve shiatsu op de voeten.

De voeten worden als een eenheid gezien. Alle lichaamsdelen, organen, klieren, botten en spieren zijn op schaal voor te stellen op de voeten. Zowel op de voetrug als op de voetzolen komen zones voor die hiermee in verbinding staan. Overbelasting en onbalans in het lichaam uiten zich in deze reflexzones en reageren pijnlijk op aanraking of druk.

Een goede massage, met speciale aandacht voor deze reflexzones, kan een krachtige stimulans zijn om het lichaam in balans te brengen. Het kan een uitkomst zijn bij klachten van het bewegingsapparaat, de wervelkolom en de tussenwervelschijven als bijvoorbeeld de rug zelf te pijnlijk is om te worden behandeld. Ook blijkt het effectief bij fibromyalgie, een burn-out, chronische blaasontsteking en onvoldoende functioneren van de luchtwegen.

Voetreflexologie is een weldaad voor uw voeten: het fundament van uw lichaam.

Een behandeling duurt ongeveer 45 minuten.

Voor meer informatie over deze behandeling of het maken van een afspraak, kunt u vrijblijvend contact opnemen.